Säsongen 23/24 avslutas med vinst hemma mot Borås

Säsongens sista match slutade med en säker 11-2 seger hemma mot ett bra kämpande Borås.

Matchen inleddes med en tyst minut för Olle Carlsson, hedersmedlem och mångårig föreningsrepresentant i BK wiking, som gick ur tiden den 15 febuari 2024.

Matchinledningen var målmässigt jämn. Kampen utspelade sig mest på deras planhalva, dock utan att vi skapade några riktigt klara och Borås speluppbyggnad bröts strax efter mittlinjen. Matchens första mål dröjde ända tills den 23 minuten då Jonas Nilsson sätter 1-0. Efter målet höjer vi tempot något och målen börjar droppa in. 10 minuter senare leder vi med 4-0. Efter det så drar vi på oss ett par utvisningar och spelet jämnar ut sig. Vi gör dock 5-0 med två man kort men Borås reducerar innan halvlek till 5-1. Första halvleks bästa prestation är dock en fantastisk fin nedtagning av Ludvig Sällström, dessvärre rinner chanser ur händerna på honom.

Andra halvlek börjar med en reducering av Borås, som på ett positivt sätt sätter fart på oss. Efter målet gör vi tre snabba mål och efter 56 minuter leder vi med 8-2. Efter det målet blir det måltorka och det dröjer ända till den 75:e minuten innan Casper Blomqvist sätter 9-2. Därfter kommer både 10-2 och 11-2 innan matchen är slut.

En riktigt bra avslutning på årets seriespel där vi återigen kan visa upp på ett bra spel. Även om Borås ligger sist i serien visar dem stundtals upp ett bra spel och gör att vi faktiskt måste jobba för ett bra resultat.

Nu stänger vi säsongen och laddar för en ny säsong 2024/2025.