Seger i hemmapremiären mot Hajstorp/OBK!

Årets hemmapremiär i div 2 västra slutade med en 8-4 seger mot Hajstorp/OBK.

Segern var välförtjänt trots att vi inte riktigt hittade någon bra balans i vårt spel. Vi började mycket övertygande och redan efter 23 minuter har vi 3-0 efter mål av Gustaf F, Jonas N och nystartande Erik H. Men, precis som många gånger förr när vi har en ledning börjar vi ta lite för lätt på uppgiften vilket innebär att vi inte riktigt jobbar så hårt som vi behöver. Hajstorp/OBK reducerar i den 25 minuten och får genom målet lite luft under vingarna, dock utan något resultat. Istället ökar vi på vår ledning till 4-1 i den 37:e minuten genom mål på hörna av Gustaf Fabiansson. Resultatet står sig fram till pausen.

I halvtid pratar vi om förmågan att leda en match klart trots att vi inte alls kommer upp i vår vanliga standard. Bättring utlovades men tyvärr inleder vi andra halvlek på samma sätt och på så vis bjuder vi återigen in Hajstorp/OBK i matchen när de reducerar till 4-2. Som tur är har hörnträningen gett resultat och i den 58:e minuten sätter Gustaf F sitt andra mål, nu på hörna till 5-2. Men, återigen slappnar vi av och ger Hajstorp/OBK chansen att anfalla och på en hörna sätter de 5-3. Vi tar timeout för att försöka få liv i maskineriet och det får faktiskt lite effekt då vi sakta börjar höja tempot och i 82:a kommer 6-3 (John Sönegård) och i 85:e kommer 7-3 (Per Eriksson). Nu känns det betydligt tryggare och lite stabilare. Även om Hajstorp/OBK återigen reducerar, på hörna, så känns matche klar. Alexander Johansson fastställer slutresultatet 8-4 på en hörnvariant signerad vår gamle forward Tobias Eriksson.

Sammantaget en rättvis seger med ett spel som normalt inte räckt särskilt långt men som i dagens Wiking räcker till en fyramålsseger, starkt.