Seger mot Kungälvs SK

Årets första träningsmatch, mot div 2 laget Kungälvs SK, slutade med en 6-3 seger.

Nya tränartrions första riktiga match slutade med en 6-3 seger mot Div 2 laget Kungälvs SK. Det var ett piggt och bra Wiking som omedelbart tog tag i matchen och redan efter 14 minuter hade man en 2-0 ledning efter två mål av Philip Ahlstrand. Fokus i matchen var att hitta in i rätt spelmodell och det lyckades stundtals riktigt bra. Kungälv var inte helt ofarliga i sina anfallsförsök men vårt försvar jobbade bra i både höjd och bredd. I den 21:a minute reducerar dock Kungälv men bara minuten senare återtar vi kommandot när Anton Nyström sätter 3-1. Sista kvarten av första halvlek tappar vi lite grepp om matchen och Kungälv får mer och mer av spelet. Dock utan att skapa några riktigt vassa chanser då vårt försvar tvingar Kungälv till tidiga avslut. Vi går till halvtidsvila med en 3-1 ledning.

Andra halvlek börjar även den bra och trots en man kort ökar vi på till 4-1, Samuel Leding med ett mycket snyggt volleymål, i den 62:a minuten. Då vaknar Kungälv till liv och på 10 minuter reducerar de två gånger innan Jonas Nilsson stoppar blödningen i den 75:e minuten, då han gör 5-3. Philip Ahlstrand, som gör sitt tredje mål, avslutar dagens målskörd i den 84:e minuten då han sätter 6-3. Därefter bevakar vi vår ledning och Kungälv har ingen kraft kvar för att kunna komma tillbaka. Vi vinner matchen med 6-3 efter en bra genomförd insats.