Seger mot Skövde Bandy!

I årets andra hemmamatch kom säsongens första vinst! Efter en mycket väl genomförd insats slår vi Skövde bandy med 4-3.

Det var ett laddat Wiking som under söndagskvällen skulle möta det hårt satsande Skövde i Arenan. Det kunde man tydligt se i matchinledningen och redan i den sjätte minuten gör Alexander Johansson 1-0 på en retur från målvakten efter ett skott från Philip Ahlstrand. Med bra passningsspel och stor rörelse har vi ett bra kommando i matchen. Skövde utnyttjar sina snabbskrinnande halvor som genom sina snabba uppåkningar skapar ett par halvchanser. Vi jobbar bra i defensiven vilket gör att Skövde inledningsvis har svårt att skapa några klara chanser. Skövde skapar dock hörnor som även dem inledningsvis är ofarliga. I den 24:e minuten gör Dennis Brännehed 2-0 efter en mycket bra passning från Alexander Johansson. bra omställning förresten. Fem minuter senare kommer även trean. Nu är det Philip Ahlstrand som får göra mål efter en ännu bättre passning från Andreas Larsson. Skövde har dock inte gett upp utan skapar en del chanser men Oliver Sällström gör några riktigt bra räddningar. Matchkvaliteten går ned lite den sista kvarten, mest beroende på den intensiva inledningen och 3-0 står sig in i paus.

I halvlek pratar vi detaljer kring Skövdes speluppbyggnad och vikten av att jobba rätt i positioner även om tröttheten kommer. Halvtidspausen gör gott för oss och vi inleder andra bra, precis som i första halvlek. Skövde jobbar hårdare och hårdare samtidigt som vi börjar tappa bollen i fel lägen. I en av omställningar från Skövde kommer också reduceringen till 3-1. Vi fortsätter att jobba bra och åtta minuter senare utökar vi ledningen till 4-1. Alexander Johansson sätter bollen i mål efter en bra genomåkning. Skövde ger inte upp utan reducerar återigen (4-2) i den 71:a minuten. Vi börjar prata om att ha mer tålamod och inte ha för bråttom att slå den avgörande passningen. Efter några minuter spelar vi återigen riktigt bra och med stort tålamod. Skövde backar konstigt nog hem och vi kan hota men vända och på så vis behålla bollen inom laget. Skövde tar timeout och går på press vilket gör att matchbilden ändras. Nu skapar Skövde chans efter chans och Oliver Sällström i målet gör nåfra riktigt vassa räddningar. I den 90:e minuten gör dock Skövde 4-3 och det blir ett par jobbiga slutminuter. Men, vi reder ut stormen och kan konstatera att vi i den tredje matche för säsongen tar vår första seger.

Sammantaget en riktigt bra insats med stunder av bandyspel i hög div 2 klass. Skövde inte helt ofarliga men ett rejält försvarsspel tillsammans med en duktig målvakt gör att vi "bara" släpper in tre mål idag. Vi gör fyra och hade även vi tre-fyra kvalificerade målchanser som räddades av Skövdes målvakt. Matchen kunde mycket väl slutat med fler mål!