Seger mot Villa BK!

Lördagens träningsmatch mot Villa BK J18 slutade till slut med en övertygande 7-1 seger. Jonas Nilsson och Philip Ahlstrand bäddade för segern med fyra mål respektive fyra assist.

Det var en härlig lördagsförmiddag på bandybanan med bra förutsättningar i form av bra is, någon minusgrad och knappt någon vind. Träningsmatch mot Villa J18 bredd förstärkta med några elitspelare stod på programmet. Julhelgen och nyårshelgen innebär en halvering i träningsdosen så det var perfekt med en träningsmatch i serieuppehållet.

Matchinledningen är ganska intensiv och det är Villa som med sitt släppspel försöker hitta igenom vårt försvar. Vi är dock mycket bra samlade och Villa kommer inte så långt upp i banan. Anfallsmässigt försöker vi hitta igenom med lite rakare och snabbare spel. Båda lagen skapar sparsamt med chanser till en början men de anfall som kommer till avslut är riktigt snygga. I elfte minuten får vi utdelning, efter ett bra anfall och en fint lyft från Philip Ahlstrand sätter Jonas Nilsson bollen i mål. Villa är inte sämre och bara tre minuter senare kommer kvitteringen. Efter Villas kvittering tappar vi lite tempo och Villa tillåts äga mer boll. När vi bryter blir vi lite väl omständiga och har svårt att komma till riktigt klara chanser. Det dröjer ända till den 27:e minuten innan matchbilden förändras och det gör den genom att vi tar ledningen med 1-2. Jonas Nilsson gör mål efter att återigen erhållit ett pass från Philip Ahlstrand. Efter målet tar vi över matchen och blir mer och mer spelförande. Resultatet står sig in till halvlek.

I paus pratar vi om tempo, snabbare passningsspel och framförallt fortsätta jobba bra i försvarsspelet vilket har varit fallet i första halvleken.

Andra halvlek börjar bra och redan i den 49:e minuten ökar vi vår ledning till 1-3 efter ett härligt skott av, ja just det, Jonas Nilsson. Bara några minuter senare kommer fyran, nu är det Christopher Åhs som slår in en hörnretur. Vi fortsätter och spela bra och vi har i inledningen av andra halvlek inga problem med att avväpna Villas anfall. I den 63:e minuten kommer 1-5, återigen är det Jonas Nilsson som sätter bollen i mål efter en fin genomåkning. Efter målet bedarrar tempot och matchbilden jämnar ut sig igen. Vi visar bra styrka matchen igenom och det märks mot slutet då vi utökar både till 1-6 och 1-7, målen gjorda av Anton Nyström och Alexander Johansson. Båda målen med assist från Philip Ahlstrand, totalt fyra assist idag.

Matchen slutar 1-7 och resultatet speglar absolut inte hela matchbilden då Villa stundtals hade mer boll än vi, men tack vare ett bra försvarsspel och effektivt och bra anfallsspel vinner vi till slut ganska övertygande.

Nu väntar ett härligt nyårsfirande innan veckans träningspass och nästa helgs bortamatch mot Hajstorp/Otterbäcken.