Skön derbyvinst mot Gillstad SK!

Efter en intensiv söndagskamp i arenan blev det till slut en mycket skön 4-3 seger i derbyt mot Gillstad SK.  Dagens seger var helgens andra och ger oss fyra härliga poäng in på kontot.

Två bra lag, derbystämning, pressbevakning och en laddad publik var bra förutsättningar för ett bra derby i div 2 Västra vilket det också blev.

En mycket bra matchinledning innehållandes ett mycket bra offensivt spel gjorde att vi tog ledningen redan i den 3:e matchminuten. Per Eriksson stöter bollen i mål efter ett snyggt inspel från Erik Håkansson. Vi fortsätter att spela riktigt bra, både offensivt och defensivt. Detta trots att Gillstad stöter högt på oss. Gillstad, hotar främst genom kraftfulla uppåkningar, styr vi inledningsvis främst ut mot kanterna. Vi fortsätter att jobba med bra varierat anfallsspel med bra passningspel och tempoväxlingar. Det ger resultat och i den 16:e minuten kommer 2-0. Nu är det Dennis Brännehed som sätter bollen i mål efter ännu ett bra inspel, nu från Alexander Johansson. Vi fortsätter med bra spel och redan i den 24:e minuten kommer även 3-0. Nu är det Jonas Nilsson som sätter bollen i mål efter passning från Dennis Brännehed. Gillstad tar timeout och vill naturligtvis ha en förändring i matchbilden. Vi förändrar inget utan fortsätter att jobba med bra positionsspel i försvarsarbetet. I den 38:e minuten får Gillstad straff (Fasthållning C Åhs) och Jesper Dahlin sätter reduceringen till 3-1.

I slutet av första halvlek får vi återigen en straff emot oss, även denna gången handlar det om fasthållning. Innan straffen slås blir det ett litet bråk som tyvärr även det ger oss en utvisning. Bråket uppstår maa att Gillstadspelaren gör en eftersläng på Jonas Haller, som var orsaken till fasthållningen, C Åhs knuffar då aktuell spelare. Domarna uppfattar tyvärr inte Gillstadspelarens eftersläng utan dömer istället C Åhs till en dubbelutvisning vilket gör att han då, tack vare sin tidigare utvisning, av matchens tredje utvisning och därmed ett lindrigt matchstraff, d v s vi spelar med an man mindre matchen ut. Snacka om snedvriden straffskala på en ganska klar situation. Som någon form av plåster på såren räddar vår utmärkte målvakt David Nordkvist straffen och vi bibehåller vår 3-1 ledning in i paus.

Vi gör några mindre justeringar av laget i paus, med anledning av matchstraffet, med ambitionen att fortsätta spela bra, trots en man mindre. Gillstad sätter naturligtvis full fart från början och David N i målet gör ett par riktigt bra räddningar. Även om vårt anfallsspel inte håller riktigt samma tempo så skapar vi ett par riktigt bra chanser. Den sista resulterar i straff och efter 5 missade straffar (på sju seriematcher) kliver Alexander Johansson fram och sätter den i mål och vi utökar ledningen till 4-1. Nu känns det litet säkrare. Men säg den glädje som varar. Bara ett par minuter senare reducerar Gillstad till 4-2 på ett kraftfullt frislag och får ytterligare lite mental kraft. Trots en man mindre lyckas vi hålla våra positioner relativt bra. Men med ytterligare en man på bänken börjar det bli rörigt och Gillstad utnyttjar det och reducerar till 4-3 i den 76:e minuten. Vi tar timout för att ordna upp vårt spel sista kvarten och poängterar viktigheten i positionsspelet samt att vara noga i omställningarna som förväntas dyka upp mot slutet av matchen. Vi jobbar tsenhårt i vårt försvar och Robin Jonsson gör ett par förstklassiga brytningar som stoppar upp Gillstads anfall. Gillstad fortsätter givetvis trycka på men vi avvärjer oss och har till och med ett friläge för att avgöra, men tyvärr skjuter vi rakt på målvakten. Tiden rinner iväg och i matchens slutminut, i en omställning, får vi ytterligare ett friläge som resulterar i straff och utvisning. Tyvärr bränner vi straffen, inte ovanligt, men vi vinner ändå matchen med 4-3.

En derbymatch i dess rätta bemärkelse som innehöll allt som man kan förvänta. Mål, hårt spel, utvisningar, härligt spel och straffar. Sammantaget vinner vi en rättvis seger, framförallt om man ser till första halvleks spel, i andra med en man mindre koncentreras spelet främst till försvar.

En bra helg med fyra härliga poäng och förhoppningsvis upp ett par snäpp i serien.