Stark första halvlek räckte inte mot serieledarna!

En stark första halvlek med ledning 5-1 i paus räckte tyvärr inte mot ett starkt Slottsbron som till slut kunde vända och vinna med uddamålet 5-6.

Vi började matchen mycket stabilt och redan i den tredje minuten tar vi ledningen med 1-0. Serieledarna Slottsbron har några riktigt snabba skrinnare som innebär att vårt kompakta försvar får jobba hårt.Tjugo minuter in i matchen leder vi med 3-1 och det känns väldigt stabilt. Slottsbron börjar spela mer fysiskt och stundtals är det både sargtacklingar och efterslängar. Slottsbron blir mer och mer frustrerat när vi gör 4-1 i mitten av första halvleken. Vi spelar bra i vårt försvarsspel och utnyttjar våra omställningar på bästa sätt. Slottsbron skapar många hörnor som inledningsvis är verkningslösa. Slottsbron förändrar sin taktik sin timeout vilket gör att vi blir mer och mer tillbakapressade. Strax innan halvlek gör vi trots det 5-1 på hörna.

Andra halvlek börjar i ett rasande tempo och nu har Slottsbron bestämt sig för att öka tempot. Inledningsvis utan utdelning trots en mängd hörnor. I den 62:a minuten kommer dock första reduceringen, 5-2 på just hörna. Strax därefter får vi chansen att punktera matchen då vi får straff efter liggande räddning av utespelare på mållinjen. Dessvärre sätter Alex straffen i ramverket och stängningen uteblir. I den 69:e minuten kommer nästa hörnmål och i den 75:e minuten sätter Slottsbron 5-4 efter ett frislag i nättaket. Vi är i gungning.....vi tar timeout.

Slottsbron fortsätter att trycka ned oss och skapar chans efter chans och fyra minuter senare kommer dessvärre kvitteringen. Inte nog med det så tar de också ledningen i den 84:e minuten. Nu har vi inget att förlora och satsar allt framåt, på ett märkligt sätt lyckas vi också skapa ett par bra chanser till kvittering men bollen studsar defintivt inte vår väg och trots en mycket bra första halvlek visar sig Serieledarna var snäppet starkar än oss.