Tredje uddamålsförlusten mot Blåsut!

Tredje matchen, tredje uddamålsförlusten mot ett tufft spelande Blåsut. Lördagskvällen i Vänersborgs Arena slutade 7-8 efter en mycket spännande tillställning.

Ja, vad säger man. Ska det vara omöjligt att ta två poäng mot Blåsut BK. För tredje gången slutar det mned en uddamålsförlust, 1-2 i premiären, 2-3 hemma på isstadion och nu 7-8 i Vänersborgs Arena.

I gårdagens match följs lagen åt ända från 1-0 till oss, redan i den fjärde minuten, ända upp till 7-8. Matchtempot är högt, vilket det inledningsvis brukar vara mot Blåsut, och denna match var inget undantag. Blåsut varierar sitt anfallsspel med effektiva uppåkningar och bra höjdbollar som oftast också omvandlas till farliga chanser. Vi fortsätter jobba med vårt tålmodiga anfallspel, som bara blir bättre och bättre. I den sjunde minuten kommer kvitteringen och i den nionde minuten tar Blåsut ledningen. Men redan i den 12:e minuten kvitterar vi till 2-2 efter en hörnvariant av Alex Johansson. Spelet är som vanligt tufft i Vänersborg där nivån för slag ligger betydligt högre än på andra orter i serien. Tyvärr är det inte vi som gynnas. Istället skapar det en viss frustration och det påverkar oss negativt. Blåsut tar åter ledningen i den 23:e minuten men vi är på hugget och kvitterar till 3-3 i den 25:e minuten. Det är Erik Håkansson som genom en snygg uppåkning sätter bollen i mål. Spelet och chanserna jämnar ut sig, båda lagen skapar chanser och hörnor men inget av lagen får någon utdelning. I den 41:a minuten drabbas BBK av en utvisning och vi får chansen att trycka på lite och det ger utdelning. I den 44:E minuten tar vi ledningen för första gången i matchen då Alex Johansson trycker in en hörna.

I halvtid pratar vi om fokus på rätt saker, d v s släpp frustrationen kring det hårda spelet. Fortsätt vara täta på mitten med tanke på BBK:s uppåkningar samt noggrannhet i uppspelen.

Andra halvlek fortsätter som den första, dock väljer BBK att sätta ännu högre press och vi får jobba hårt i vår uppspelsfas. BBK kvitterar (4-4) i den 48:e minuten efter en omställning. Tempot var högt från början men är ännu högre i ineldningen av andra halvlek. Vi fortsätter att skapa bra chanser och i den 61:a minuten tar vi återigen ledningen (4-5), även denna gång är det på hörna, nu är det Gustaf Fabiansson som sätter bollen i mål. Tyvärr håller inte vår ledning mer än två minuter så BBK återigen kvitterar (5-5). Strax därefter drar vi på oss en utvisning som BBK inte är sen att utnyttja och i den 71:a minuten återtar BBK ledningen till 6-5 på hörna. Vi fortsätter jobba hårt och bara två minuter senare kvitterar Daniel Antonsson till 6-6 med ett riktigt snyggt mål, skott upp i bortre krysset, efter en fin passning från Gustaf Fabiansson. Men BBK ger sig inte och i den 77:e minuten tar de återigen ledningen (7-6), denna gången på straff. Erik Håkansson, för dagen en av Wikings bästa spelare, vill mer och gör en fantastisk prestation när han sätter 7-7 efter en mycket bra genomåkning. Målet kommer i den 85:e minuten. I den 88:e minuten avgörs dock matchen då BBK genom en mycket snabb genomåkning sätter 8-7 bakom den annars mycket duktige målvakten David Nordqvist. Tyvärr drabbas vi av en sen utvisning vilket gör att, trots timeout, inte blir någon riktig slutforcering från vår sida. Tyvärr blir det återigen en uddamålsförlust mot BBK och det blir till att ta nya tag inför säsongens sista fyra matcher.

Trots att vi saknar flera ordinarie spelare gör vi en riktigt bra insats. Under säsongen har vi jobbat hårt med att utveckla vårt anfallsspel vilket definitivt syns i matchspelet. Dock har vi fortfarande svårt att hålla vårt spel på en jämn och bra nivå när tempot dras upp. Lägg därtill en frustration över alla slag som BBK använder i sitt försvarsspel gör att vi inte riktigt lyckas dra ifrån i matchen. Domarnivån, d v s att vissa slag tillåts, gör att även vi dras med i det spelet och matchen blir onödigt tuff.