Tufft genrep mot seriekollegan Kålland!

Förra årets div 1 lag Kålland krossade Wiking i årets sista träningsmatch. Matchen slutade till slut 3-16 efter 0-6 i paus. Trots motstånd och resultat spelade vi stundtals riktigt bra i den första halvleken.

Matchen hinner knappt börja förrän Kålland skapar sig en hörna och den skjuts naturligtvis i mål. Efter målet spelar vi dock riktigtbra mot ett skridskostarkt Kålland. Försvarsspelet fungerar bra och vi skapar även ett par bra chanser. Tyvärr är det Kålland som dock gör nästa mål, 0-2 i den 16:e minuten och därefter 0-3 i den 19:e minuten (straff).  Vi fortsätter dock spela riktigt bra men har dock svårt att skapa några riktigt farliga chanser. Kålland har dock inga problem med målskytte och hinner med både 0-4, 0-5 och 0-6 innan paus. Som sagt, vi möter ett starkt Kålland, och vi är ändå förhållandevis nöjda med vårt eget spel, trots det duktiga motståndet.

I paus pratar vi positivt om spelet i första samt försöker gjuta mod i oss för att orka jobba hela matchen ut. Vi har har tre veckors tung träning bakom oss så det ska vara jobbigt just nu.

I början av andra halvlek händer dock det som inte får hända. På fem (5) minuter tappar vi fyra mål, i princip är alla målen rena bjudmål och visar inte alls den kunskap och spelskicklighet som vi faktiskt besitter. En timeout får stopp på blödningen och ger oss en chans att återigen komma in i spelet. Kålland gör tyvärr även 0-11 innan vi gör vårt första mål för dagen. Det är Jonas Nilsson som efter bra individuell prestation sätter bollen bakom Kållands ordförande Brink, tillika målvakt i dagens match. Matchen öppnar upp sig lite mer och innan matchen tar slut hinner vi med att göra ytterligare två mål. 2-14 gör Anders Krantz efter fin pass från Philip Ahlstrand, 3-14 gör Johan Nilsson efter en härlig forcering efter pass från Per Eriksson. Tyvärr gör även Kålland ett par mål till och matchen slutar till sist 3-16 till Kålland.

Med några ordinarie spelare borta mot ett motstånd av Kållands kapacitet har vi inte mycket att hämta. Vi tar dock med oss första halvtimmen som är bra. Vi har ett någorlunda koncentrerat positionsspel samt bjuder stundtals på några riktigt fina anfall. Nu har vi fyra träningar kvar innan seripremiären hemma mot Skövde BK om 14 dagar.