Wiking underpresterade i derbyt!

En uddlös inledning satte ton på derbyt mot Gillstad, 0-4 efter 17 minuter säger allt !

Efter förra veckans storförlust, trots ett bra spel, var vi laddade för en bättre insats i derbyt mot Gillstad. Förutsättningarna kunde dock varit bättre då fyra viktiga spelare tyvärr inte kunde vara med i dagens match.

Dessvärre tappade vi matchen redan innan den 20:e minuten då vi släppt iväg Gillstad till 0-4. 0-1 redan efter 15 sekunder efter en indian framför vårt mål, 0-2 på hörna, 0-3 efter ytterligare en bjudning och 0-4 på en genomåkning. Tyvärr är vi alldeles för passiva och givmilda i inledningen, detta trots att vi vet att Gillstad är aktiva i matchinledningen. Det positiva är att efter 0-4 målet höjer vi vårt spel och tar över kommandot i matchen. Dock är vi relativt uddlösa framför mål trots ett par bra chanser. I den 28:e minuten får vi straff och kanske kan vi äntligen spräcka dagens nolla. Men Gillstadmålvakten räddar straffen och vi förblir mållösa. Trots resultatet så står matchen och väger och vi spelar ganska bra, men tyvärr utan att vi gör mål. 0-4 står sig in i halvlek.

Trots underläge finns det en positiv känsla inför andra halvlek och vi bestämmer oss för att ytterligare öka farten. Men då händer det som inte ska hända, Gillstad utökar sin ledning till 0-5 efter bara två minuter efter ytterligare passivt försvarsspel. Vi fortsätter dock att jobba vidare och i den 55:e minuter kommer äntligen vårt första mål. Philip Ahlstrand trycker in en vänsterhörna från Christian Lind. Med lite mer mod i laget fortsätter vi trycka på men mitt i pressen ger vi bort ytterligare ett mål på eget misstag och Gillstad tackar och bockar och gör 1-6. Ett par minuter senare kommer även 1-7, även det efter passivt försvarsspel. Vi reducerar dock till 2-7 i den 63:e minuten, återigen är det Philip Ahlstrand som gör mål. Tyvärr lyckas vi inte göra några fler mål, istället drämmer Gillstad in ytterligare några mål. Två på hörna, en genomåkning och ytterligare ett efter en bjudning. Matchen slutar till slut 2-11 och det är ett besviket Wiking som kliver av isen efter matchen.

Idag (och även tidigare) saknar vi verkligen en riktig striker, vi skapar så pass många chanser att vi definitivt ska göra mer mål. Lägg därtill våra misstag och passiva försvarsspel, vilket bäddar för Gillstads målskörd, så har vi dagens slutresultat.

Nu gäller det att jobba vidare, ännu hårdare, så kommer det förhoppningsvis bli islossning så vi kan ta årets första seger.