Wiking Winterclassic slutade med förlust!

Helgens hemmamatch på isstadion mot Mosserud bandy slutade tyvärr med en 1-6 förlust efter en ganska svag insats från vår sida.

Trots två helger utan match började vi Wiking winterclassic ganska bra. Bra fart på rören med ett tryggt och bra passningsspel. Första riktiga chansen fick vi på ett bra frislag. I den 18:e minuten tvingas matchen till ett ofrivilligt 15 minuters avbrott då vår mv tvingas uppsöka toaletten. Kan lugna alla med att det inte var magsjuka eller vinterkräksjuka utan en kronisk magåkomma. Avbrottet gynnade varken oss eller isen som bara blev strävare och strävare i den varma luften. Mosserud klarade dock uppehållet bättre än oss och tar ledningen med 0-1 efter en omställning. Vi har svårt att anpassa vårt spel till rådande is och vi får varken fram passningar eller har fart på skridskorna. Mosserud jobbar med omställningar och även 0-2 kommer på en sådan. Strax innan halvlek kommer även 0-3 efter att Mosserud hittat in med en passning framför mål.

På grund av magproblemen tvingas vi byta målvakt i halvlek. Ludvig Smith ställer sig i mål, mer eller mindre motvilligt. Det visar sig dock vara ett bra val av tränartrion och Ludvig gör en mycket bra insats i mål. Spelmässigt börjar vi andra halvlek med mer fart och fläkt. Tyvärr har vi svårt att skapa några riktigt klara chanser. Istället är det Mosserud som utökar till 0-4 i den 58:e minuten. Två minuter senare kommer tyvärr även 0-5......

Vi ger dock inte upp matchen och bara två minuter senare reducerar Erik Håkansson till 1-5, ett litet hopp tänds med 28 minuter kvar att spela. Resten av matchen blir dock mer eller mindre ett ställningskrig och faktum är att Mosserud har mer chanser att utöka sin ledning än vi har att reducera. Vi har dock några chanser som mycket väl kunde gå in men det var inte en sån dag. Istället är det Mosserud som sätter slutresultatet till 1-6 i den 79:e minuten efter att ha fått fyra chanser på en hörna. Som sagt, den var en sån dag...

Wiking Winterclassic, 7 grader varmt, sol i första, moln i andra slutar tyvärr med fölust. Nästa vecka är det dags att möte seriesegrarna Kålland och försöka bryta deras chans till 30 raka seriematcher utan förlust. Vi kommer göra allt vi kan.