Årsfest 2019 blev en succé

Årets årsfest gick av stapeln på O´Learys i Lidköping och lockade ett rekordstort antal. Årets finaste pris, Årets Wiking, gick 2018/2019 till Philip Ahlstrand. Lilla Wikingen fick Stefan Gustafsson.

Festkomittén med John Sönegård i spetsen hade dukat upp ett bra arrangemang med femkamp, middag, prisutdelning och sist men inte minst Villa BK:s guldfest i Arenan.

Ordförande Håkan Lindeberg sammanfattade det sportsliga året tillsammans med tränartrion och kunde konstatera att trots årets jumboplats i serien finns det ett bra GO i föreningen, både sportsligt och föreningsmässigt.

Innan den traditionella prisutdelningen gick av stapeln ville styrelsen rikta ett särskilt tack till vårt sekretariat som består av Mikael Gustafsson, Stefan Gustafsson och Jörgen Bladh, de gör ett ovärdeligt jobb. Även lagledaren Per-Anders Åhs uppmärksammades för sina insatser i föreningen.

Följande priser delades ut under kvällen:

Årets skyttekung: Alexander Johansson

Årets Assistkung: Alexander Johansson

Årets träningsflit: Alexander Johansson

Årets Rookie: Tobias Johansson

Årets Buse: Ludvig Sahlstrand-Smit

Årets Back: Tobias Johansson

Årets Mittfältare: Johan Nilsson

Årets Forward: Alexander Johansson

Lilla Wikingen: Stefan Gustafsson

Motivering: 
Årets pristagare finns liksom bara där. Han visar prov på en exceptionell föreningskänsla, oavsett om det handlar träning, match eller annan aktivitet. Det visar sig att årets pristagare också är föreningens känselspröt som med stor känslighet kan känna av spänningar i föreningen. Man kan säga att årets pristagare och BK Wiking snart är i symbios med varandra. Med en otroligt härlig inställning och en mycket god föreningsmentalitet kommer föreningen ha stor nytta av årets pristagare i många år framöver. Tack för ditt engagemang!

Årets Wiking: Philip Ahlstrand

Motivering:
Spelaren i fråga har under sin relativt korta karriär i Wiking visat prov på en härlig inställning, stor vinnarskalle och dessutom en kanonbra föreningsmentalitet. På planen visar han upp en positiv offensiv anda, de senaste säsongerna även en defensiv sida och han gör sällan eller aldrig en dålig match.

Förutom spel i laget har även årets Wiking engagerat sig i föreningen på olika sätt och när det gäller arbeten och andra åtaganden ställer han alltid upp. Med en bra inställning och en mycket god föreningsmentalitet har föreningen haft och kommer ha stor nytta av årets pristagare i många år framöver.

Spelaren i fråga började sin karriär i BK Wiking 2014/2015. På fem säsonger har det blivit 54 seriematcher och 43 mål. Årets Wiking 2018/2019 har under flera år som sagt visat ett stort Wikinghjärta. Och när han till denna säsongen tog på sig rollen som en av tre tränare har han i sin nya roll överfört den egenskapen till truppen.

Framtiden får utvisa hur länge vi får förmånen att jobba med individen, men fram till dess ska vi njuta/nyttja individen.