Årsfest 2020 är genomförd!

BK Wiking har avslutat sin 87:e säsong och det firades med årsfest på Bustad Brewerys. Dagen inleddes med derbyvinst mot Gillstad, därefter Padelturnering och sedan middag med prisutdelning.

Årets säsong, den andra säsongen med Johan, Jonas och Philip som tränare, har bara förstärkt känslan av att förra årets tränarbyte var ett lyckat drag. Wiking spel har, vilket jag tror alla tycker, tagit ytterligare ett steg framåt. Ett mer passningsinriktat Wiking som känns trygga med boll. 

16 seriematcher senare kan vi konstatera att med 6 vinster, 2 oavgjorda och 8 förluster, totalt 14 poäng, gör vi en riktigt bra säsong och hamnar på en hedervärd 6:e plats. Vi är nog alla överens om att även om vi också blir bättre och bättre så blir även serien bara bättre och bättre för varje år. Att vi sedan har två storsatsande lag, med en del fd storspelare, i serien påverkar också seriens standard.

A-laget har i årets seriespel, precis som föregående år, använt 29 spelare. Tre spelare, nämligen Alex J, John S och Christoffer Å har spelat seriens samtliga 16 matcher. Det är 12 st spelare som spelat 10 eller mer av alla våra 16 seriematcher.

Utöver den sedvanliga prisutdelningen uppvaktades även våra fleråriga ledare Per-Anders Åhs, Håkan Lindeberg samt Anders Krantz. Dessutom uppmärksammades Micael Gustafsson och Stefan Gustafsson för sina insatser i sekretariatet.

Även tränarna Jonas Andersson, Philip Ahlstrand och Johan Nilsson uppvaktades för årets insatser genom en fin present från alla spelare och ledare.

Föreningens största utmärkelse till ledare, spelare eller annan person som betyder mycket för föreningen och dess verksamhet, Stora Wikingen, gick i år till vår duktige spelande tränare Johan Nilsson.

Årets Lilla Wiking tilldelades detta året halven Albin Larsson som under året spelat en fantastisk bandy.

Övriga pristagare blev:

Årets skyttekung: Alexander Johansson

Årets assistkung: Johan Nilsson

Årets träningsflit: Stefan Gustafsson

Årets buse: Robin Jonsson

Årets defensiva spelare: Oliver Sällström

Årets mittfältare: John Sönegård

Årets offensiva spelare: Alexander Johansson

Styrelsen riktar ett stort tack till festkommittén och Bustad Brewerys för ett lyckat arrangemang.