Årsfest 2023 genomförd!

Säsongen 2022/2023 är nu officiellt stängd i och med att vi under gårdagen hade årsfest. Kvällens vinnare var utan tvekan vår skyttekung Alexander Johansson som gick hem med fyra priser, bland annat föreningens största utmärkelse Årets Wiking. Läs mer om festen i nyheten.

Festkommitteén hade ordnat med fest på campingen med tillhörande SPA-avdelning. Precis som vanligt var det drygt 20 medlemmar som deltog under festliga omständigheter.

Ordförande Håkan Lindeberg sammanfattade säsongen och kunde konstatera att årets säsong var ytterliggare ett setg i rätt riktning för klubben, både sportsligt och ur ett föreningsperspektiv.

På 12 seriematcher kan vi konstatera att med 3 vinster, 3 oavgjorda och 6 förluster, totalt 9 poäng, gör vi en helt ok säsong och hamnar till slut på en 5:e plats. Eftersom Gillstad visade sig på styva linan tidigt på säsongen var det väldigt viktigt att vi hamnade före Villa Lidköping U vilket vi också lyckades med i och med vinsten i årets sista match.

A-laget har i årets seriespel använt 29 spelare vilket är en liten minskning från föregående säsong. Ingen spelare lyckades var med samtliga matcher, däremot har vi 5 spelare som var med i 11 av 12 matcher, nämligen Alexander, Hugo, William, Oliver och Alfred.

Vi har gjort 51 mål. Men det mest anmärkningsvärda är att vi också bara släppt in 51 mål, sensationellt bra. Senaste säsongen som vi bara släppte in 51 mål eller mindre var säsongen 1990/1991 (4,25 mål/match, vilket är en kraftig minskning från förra årets 6,4). Spontant känns det riktigt bra att vi har lyckats få ner antalet insläppta mål, d v s att vi lyckats få ordning på defensiven. Det borgar starkt till en fortsatt bra utveckling av vårt spel.

Under säsongen gjordes även BK Wikings 3600 mål. Det var 2-2 målet i andra matchen mot Gillstad SK, målet gjordes i den 62:a minuten av John Sönegård.

Vår notoriske målskytt Alexander Johansson tog storslam i årets prisutdelning. Han vann nämligen fyra priser, Årets målskytt, Årets passare, Årets träningsflit samt Årets Wiking. Årets pristagare har inte bara varit flitig på träning utan har också ett högt deltagande på match samt visar att träning ger färdighet.

Motivering till Årets Wiking lyder - Årets pristagare är en spelare som verkligen utmärkt sig på isen genom sin imponerande skridskoåkning och målsinne. Genom att vinna den interna skytteligan sex år i rad har denna spelare visat att hen är en av föreningens mest produktiva spelare på många år. 

Sedan stjärnans (Alex Ahlström) flykt till LAIK har årets pristagare visat sig vara en viktig målproducent även utan sin tidigare lagkamrats närvaro. Med sin skicklighet och målsinne har han fortsatt att göra viktiga mål för verkligen en värdefull spelare i föreningen. Med en imponerande produktion på 115 mål under sin tid i föreningen har årets pristagare verkligen visat vad han går för. Men det är inte bara på planen som denna spelare imponerar. Han har också visat en god föreningsanda genom att ställa upp och jobba när föreningen får jobb vilket är en viktig och bra egenskap. Årets pristagare började sin karriär i BK Wiking säsongen 2015/2016. På 7 säsonger har det blivit 89 seriematcher.

Övriga priser:

Årets Rookie: Hannes Werner - Årets rookie är en imponerande ung talang med en beundransvärd ambition att bli en toppspelare i sin liga. Med sin otroliga hastighet på skridskorna och förmågan att röra sig med lätthet på stora ytor, har denne spelare visat sig vara en betydande kraft på planen. Hans imponerande prestationer har gjort honom till en av de mest lovande och spännande nya spelarna i serien, och hans potential tyder på en lysande framtid inom sporten.

Årets defensiva spelare: Johan Tobiasson - Årets defensiva spelare är en oerhört imponerande atlet med en imponerande förmåga att hålla motståndarna borta från målet. Med sin starka och stabila spelstil, kombinerad med en fantastisk brytningsförmåga och skicklighet på skridskorna, har denne spelare visat sig vara en oumbärlig del av sitt lag och en ledande kraft på planen.

Årets mittfältare: Arvid Granath - Årets mittfältare i Wiking är en spelare som verkligen har utmärkt sig på planen genom sin hårt arbetande attityd och tekniska färdigheter. Denna spelare har varit en viktig del av lagets spel under säsongen genom sin förmåga att både delta i anfall och hjälpa till i försvaret. Med sin imponerande teknik och sin förmåga att kontrollera spelet på mittfältet har årets pristagare varit en av de mest pålitliga spelarna på planen.

Årets offensiva spelare: Andreas Segerqvist - Årets offensiva spelare har verkligen utmärkt sig på planen genom sin imponerande skridskoåkning, sitt starka passningsspel och sin förmåga att bidra i det defensiva arbetet. Denna spelare har varit en fröjd att se på när han rör sig över isen med fantastisk hastighet och precision, samtidigt som han distribuerar passningar till sina lagkamrater på ett imponerande sätt. Han har även visat en fantastisk förmåga att hjälpa till i det defensiva arbetet, vilket har varit viktigt för att hålla motståndarlagens anfall i schack. Årets pristagare är verkligen en spelare att se upp för på isen.

Årets Lilla Wiking: Samuel Leding - Årets pristagare är en riktig hjälte utanför rampljuset, en spelare som arbetar hårt i det dolda och alltid ger sitt allt på isen. Genom sin uthållighet och ständiga arbetsinsats har denna spelare blivit en betydande del av sitt lags prestationer under året. Det som verkligen utmärker årets pristagare är hans utveckling av skridskoåkningen, vilket har bidragit till att hen har blivit en bättre bandyspelare. Genom hårt arbete och engagemang har denna spelare tagit sig an utmaningen att utveckla sina färdigheter och förbättra sitt spel. Men det är inte bara på isen som årets pristagare utmärker sig. Hen är också en sann lagspelare och ställer alltid upp och jobbar när det behövs, även utanför arenan. För sin imponerande arbetsmoral och dedikation till laget, förtjänar årets pristagare verkligen att hyllas och uppmärksammas för sin insats. Årets pristagare började i BK Wiking redan 2010/2011 och har på sina nio säsonger redan gjort 49 matcher.

ORDFÖRANDE HÅKAN LINDEBERG AVSLUTADE MED ATT TACKA ALLA FÖR DERAS INSATSER FÖR KLUBBEN OCH MED HOPP OM NYA HÄRLIGA INSATSER UNDER DEN KOMMANDE SÄSONGEN!