Derbydags i Arenan!

På söndag är det derby i Arenan då Wiking gästas av ärkerivalen Gillstad SK. Här kommer lite fakta inför söndagens drabbning.

- Matcherna mot Gillstad är alltid intressanta, säger Wikings tränare Stefan Gustafsson som ser fram emot en härlig söndag i Arenan.

Genom åren har det spelats ett stort antal derbyn mellan lagen och väldigt ofta är det jämna och bra matcher. Det syns även i statistiken, på de sex senaste seriematcherna har lagen vunnit tre matcher var.

Båda lagen jobbar hårt med sina generationsskiften, ett skifte som är nödvändigt för klubbarnas framtida existens. Det innebär att det är två relativt unga truppar som kommer att drabba samman på söndag. Båda lagen har samarbetsavtal med andra föreningar vilket ger en möjlighet att spela in yngre förmågor.

Båda lagen har naturligtvis även rutinerade spelare.
- Den legendariska Andreas Haraldsson har anslutit till Wiking, han har ett antal säsongen i LAIK och Boltic. Andreas bidrar naturligtvis  med ett mycket bra bandyspel men är också en härlig profil i omklädningsrummet, säger Stefan Gustafsson.

- En blandning av rutinerade ihop med yngre förmågor är väldigt positivt för vår klubb och bandyns utveckling i Lidköping, säger Håkan Lindeberg Wikings ordförande.

Nu ser vi dock fram emot ett härligt söndagsderby hemma i Arenan.

Välkomna!