En stor Wiking har gått ur tiden

Olle Carlsson eller mer känd som Olle i boa, hedersmedlem, före detta styrelseledamot och mångårig ungdomsledare i BK Wiking avled i Lidköping den 15 februari 2024, 97 år gammal.

Olle, som föddes 1926 började i Wiking redan i början på fyrtiotalet och var därefter aktiv i föreningen under fyra årtionden. Förutom ungdomsledare i många många år var Olle också en av de drivande i föreningens bordtennisverksamhet, både som spelare och inte minst som ledare i vår dåvarande föreningslokal Gläntan. Olle var också verksam i föreningens styrelse som sekreterare mellan åren 1944 och 1966, totalt 22 år. Efter ledar- och styrelseuppdrag startade Olle upp de mycket populära tipspromenaderna, även kallade Wikings skogspromenader.

Olle har för sina insatser för bandyn och Wiking tilldelats samtliga av Västergötlands bandyförbunds förtjänsttecken, Svenska bandyförbundets nål, BK Wikings hedersmärke samt hedersmedlem i BK Wiking 1988.

På bilden, tagen på BK Wikings 20-årsjubileum 1953, står Olle Carlsson som tredje individ i den övre raden från vänster.

Olle Carlssons insatser har betytt väldigt mycket för BK Wiking och förhoppningsvis har BK Wiking också betytt mycket för Olle.

Vila i frid Olle!