Lyckad årsfest i BK Wiking!

Lyckad årsfest i BK Wiking!

Igår kväll avslutades säsongen 16/17 i och med att årsfesten genomfördes på Park Hotell i Lidköping. Det var en mycket trevlig tillställning i fin miljö med ett gäng härliga wikingar.

Årsfesten inleddes redan på eftermiddagen med innebandy och tävlingar på Rudenschöldsskolan. Därefter fortsatte fessten på Park Hotell med middag och prisutdelning. Kvällen avslutades, för de allra flesta, på någon av stadens krogar.

Ordförande tillika tränare för BK Wiking, Håkan Lindeberg, summerade årets säsong med egna tankar och en del statistik, bland annat med följande information.

En säsong med många jämna matcher som slutade med knapp förlust, vi har 3 uddamålsförluster och 4 tvåmålsförluster. Det är sju matcher som mycket väl kunde vara 14 poäng. 14 +10 = 24 och vi hade varit tvåa. Serien är jämnare och bättre jämfört med ifjol och tyvärr hamnar vi på den tråkiga bottenplaceringen, trots alla jämna matcher.

Vi har i årets seriespel använt 27 spelare (två mer än föregående år), vi har blandat 14 och 15 spelare till varje match. Det är 17 st spelare som spelat hälften eller mer av alla våra 15 seriematcher. Rickard A och Alexander J har gjort mest matcher med sina 15 seriematcher, d v s alla. Vi har gjort 63 mål varav 50 är med assist vilket gör att vi totalt har inbringat 113 poäng (minskning från föregående års 174 poäng). Vad gäller insläppta mål är det i år 85 st (6,3 mål/match mot 5,66 förra året).

BK Wikings största hipe denna säsong var ändå veckan efter vår storförlust mot LAIK och vår rapportering av deras uttagning. Det blev sannerligen veckans stors diskussionsämne i stan och bland övriga klubbar. Även dem som inte har någon koppling till bandy var framme och frågade hur helgens match gick. Om vår rapportering av den bittra verkligheten skapat någon förändring återstår väl att se, tredje matchen var ändå ok, vi har i alla fall satt LAIK under luppen.

Men trots den lite mer negativa utgången av årets seriespel ser framtiden ändå ljus ut, föreningen har bra ekonomi, bra förutsättningar med lokaler och andra faciliteter, bra nyförvärv, bra arbetsmoral, bra föreningskänsla och ett helt gäng härliga bandyspelare.

Utöver den sedvanliga prisutdelningen uppvaktades även vår fleråriga ledare Per-Anders Åhs, för sitt ledarskap samt på sin 60-årsdag. Dessutom uppmärksammades Jörgen Bladh, Micael Gustafsson och Stefan Gustafsson för sina insatser i sekretariatet.

Även tränare Håkan Lindeberg uppvaktades för årets insatser genom en fin present från alla spelare och ledare.

Föreningens största utmärkelse till ledare, spelare eller annan person som betyder mycket för föreningen och dess verksamhet, Stora Wikingen, gick i år till vår duktige libero Jonas Haller.

Årets Lilla Wiking tilldelades detta året backen Christopher Åhs som under året utvecklats på ett positivt sätt.

Övriga pristagare blev:

Årets skyttekung: Alexander Johansson

Årets assistkung: Christian Lindh

Årets poängkung: Alexander Johansson

Årets träningsflit: Stefan Gustafsson

Årets Rookie: Anton Nyström

Årets buse: Christopher Åhs

Årets defensiva spelare: Robin Jonsson

Årets mittfältare: Philip Ahlstrand

Årets offensiva spelare: Alexander Johansson

Styrelsen riktar ett stort tack till festkommittén och Park Hotell för ett lyckat arrangemang.